Monday, April 27

aku gumbira sekali!

assalamualaikum~ *yuhu*
MySpace
arini aku agak gumbira kerana rezeki aku amat murah sekali! alhamdulillah... yaaaaahhh usaha lidey! musti jadik orang kaya dalam usia muda! Baru bleh bantu anak bangsa serta agama juga kuarga tercinta! i'allah!
baiklah, itu sesi semangat keazaman suda tamat... sekarang mau cerita apa aku da buat ini ari lah. selain dari yg diceritakan di atas, aku juga gumbira kerana aku arini suda belajar perkara baru dalam dunia aku...
alkisah
setelah hampir 2bulan aku di sini, akhirnya aku bejaya diberi peluang menyentuh kereta untuk direpair, senang cakap, jadik p0men! *yuhu*
yalah, sebelum ni aku hanya dapat repair mesin, welding, etc ... tapi belum ada peluang untuk p0men keta... bleh teng0k ja b0s aku wat... namun tadi aku beranikan diri untuk test p0wer...
aaaa incik, ada apa2 keja mau saya buat kah?
(saja wat2 tanya walaup0n memang da terbungkang di depan mata beliau sedang duk pesah keta)

...diam... ces... beliau buat xtau pada aku... sungguh berani beliau...
ha hang mai bukak tayar keta ni lidey
what the...???? apakah...??? adakah...??? benarkah...???
yuihuiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!! akhirnya! kini pasti! (lirik lagu sapa ntah aku da lupa)
0leh yg demikian itu dengan tersengih2 seperti sip0t wangi aku p0n menuju ke arah tayar dengan bajet pen0h style+semangat...
errrrr... nak bukak camna ntah tayar ni incik...
(hilang hang punya style lidey!)

l0rrr... bukak ngn benda ni lah! sambil dia tunjuk ke arah gun...
haduyai... aku agak seram nak guna itu gun kerana dia punya bunyi gila kuat. kaw ampa penah p kedai tayar... teng0k orang duk balancing@alignment@sewaktu dengannya, ampa akan nampak itu makhluk digunakan untuk melucutkan tayar anda. dipanggil gun kerana ia sepeti pist0l...ada paham*yuhu*
namun untuk c0ver mach0+style, terpaksalah aku pura2 berani+tau...
zizizizizizizizizziziziziz (ini adalah bunyi oke cuma aku xtau camna nak gambarkan bunyi gun tu)
aku xsangka bes gila menatang tu... hihihi... begegaq abih tangan2 aku hihihihihi...
selain untuk bukak tayar, gun tu juga digunakan untuk kunci@bukak mana2 skru besaq yg ada di mana2 part dalam enjin@mesin... kaw yg kecik2 tu pakai spanar la... dia bleh ditukaq mata bedasarkan saiz skru lah...
s0 pastu aku tukaq abs0ber keta depan+belakang... bleh tahan jugaklah memandangkan aku hanyalah lidey... nak tekan spring p0n xlarat... sib baik ada gun kesayangan membantu... hahahaha...
abs0ber juga ada 2spesis... gas&minyak... abs0ber gas selalunya digunakan pada bahagian belakang kerana ia agak keras&sesuai untuk menampung muatan yg selalu dibawak... abs0ber minyak digunakan pada bahagian depan sebap ia lembut sket dari spesis gas, s0 ia sesuai menyerap hentakan yg sedikit... (ini setakat yg aku tau lah*yuhu* )
namun yg demikian, agak dikesali kerana aku telupa nak amik gambaq disebabkan aku terlalu sy0k duk p0men keta... s0 tiadalah gambaq kenangan untuk dilihat*yuhu*
dan disebabkan perasaan sy0k aku yg melampau ni... aku juga dah wat sesuatu yg agak aneh dibuat oleh aku... ...jeng jeng jeng...
aku masak makan malam! *yuhu* ini adalah julung2 kali terjadi disebabkan aku ini adalah lidey yg terkenal di seanter0 dunia dengan h0bi suka makan+tid0qnya... hihihi... ibu juga tekej0t kerana pada malam hari anak p0mpuan beliau ini masuk dap0q&terus masak tanpa sepatah bicara... western style lak tu *janganriak2* astaghfirullahalazim...
s0 di saat sekarang aku amatlah letih due t0 kerja berat tapi sy0k+western yg dimasak xsedap tp tetap kenyang ditelan kerana ia adalah buatan sendiri! muahahahaha(gelak keji suda kembali)
tuntasnya di sini, wajarlah dikatakan hari ini adalah antara
hari yg paling gumbira bagi aku! alhamdulillah!

MySpace
*p/s : entry agak panjang tapi baca ja lah*

6 comments:

Anonymous said...

muahahhahahah lidey...ang ni,baru nak masak..xleh wat bini ni....hahaha..gun dgn tgn ang,besar gun lagi..jgn mare....i'm hepi when u hepi...

*pemilik ini punya bl0g* said...

hahaha...
tau xpa ;"p
gun itu berat dia macam t0ng gas...
kena angkat pakai 2belah tangan
hahahaha... over pulak...
*yuhu*

alem said...

yaka...sy pakai solder je pun~
hehe
kuruih ja solder..
cam lidey
:p

*pemilik ini punya bl0g* said...

hahaha...
s0lder itu hanya untuk alatan l0gam...
suda serik kena s0lder...
melec0q tangan...
sib bek xteruk *yuhu*

alem said...

aritu sy main solder..~
asap solder kena kat mata..~
mlm tu..jadi mata ikan suda mata sy nih
hakhak

*pemilik ini punya bl0g* said...

mata ikan xpa..
jangan mata kayu...
*yuhu* ;"p