Wednesday, August 26

pat0tkah?

bismillahirrahmanirrahim...
sh0uld i or sh0uld i n0t dr0p 1 0f the subject taken...?
alkesah
sebel0m nih aku amik 10paper utk final sem... but hanya 4@5 subjek ja akan ada final exam. yg lain hanya PB... memang la xwajib amik sampai sebanyak tu, tapi sebagai pesediaan jikalaulah ada rezeki utk further lagi, xpayahlah aku amik paper tu. jimat masa... jikalaulah~...
but few days nih, s0me of my classmate dah decide nk dr0p 1 of the subject, math kejut (waa math p0n bleh tekej0t kah) ekceli yg nk dr0p ni p0n suma yg cekang dalam bab mengira... s0 dah terang lagi besuluh la bukan kerana subject itu susah kerana math kejut last sem adalah lebih susah dari diz sem; its the lec pr0b!
tidaklah diketahui apalah masalah yg menimpa si lec itu but sikap beliau dalam kelas buat student xmampu f0kus n xsemangat nk study. bukanlah nk salahkan si lec, but i admit it, memang aku juga agak kurang selesa dengan sikap beliau. taulah anda itu peknen, tapi perlukah anda becakap sesuka ati&xbetempat... atau memang begitup0n sifat beliau tidaklah diketahui. aku hanya besangka baik. mungkin jadi begitu kerana m00d org peknen. gip0n xkanlah beliau yg betuduh labuh&berjubah berakhlak sedemikian rupa. sebetulnya aku ingin sekali h0rmat pada beliau, tapi sikapnya itu...
tadi suma asik bebincang utk dr0p. aku juga diajak turut serta dlm ektibiti ini(dr0p paper) namun aku xmampu memberikan apa2 jawapan. setakat ni aku juga penah kena maki dengan si lec itu, wlupun kslhan aku hnylh tslh ssun ketas. but i'm oke. aku xksh kena maki. cuma aku xrasa itu sesuatu yg sesuai. memaksa student dgn marah2 utk paham sehinggakan kami tepaksa bepura2 angguk paham, itu juga aku xkisah. tapi mungkin sahabat aku yg lain kisah. siapa tahu. hati orang xsama kan?
~akhlak itu mencerminkan peribadi~
*p/s : s0 adakah aku patut dr0p saja atau teruskan?*

5 comments:

PrinCess AiK0 said...

Nanti kamu baca surah Al-Anbiyak ayat 79.Untuk penerang hati.Saya slalu amalkan sejak dr skolah2 sampaila study2 dulu.hehehehe.InsyAllah result jd gempak.Tp jgn lupa usaha nah.Usaha+Tawakal=Kejayaan.
Yg pasal subject maths tu kan,tanya hati kamu.Kalu boleh bwk,teruskan.Jangan ikut kawan2.Aim for success.Kalu nk score dlm maths ni kan ada rahsianya.hehehehe.Sb dulu sy pon tak suka maths.Kena paham konsep+buat latihan banyak2(buat sampai cekap).Pasal lecturer kamu tuh kan,anggaplah dia sbg 1 cabaran untuk kamu dpt A+.Rajin2la tanya dia(huhu buat2 baik ngan dia.tak salah kan?).Lastly,Caiy0k2!!!!

:: Alif :: Dal :: Mim :: said...

sbnr nyer..nk drop atau tidak ni bkn sbb lec..cuba fikir, kalo kita boleh buat utk subject tu..nape nk drop..just sbb lec jer??..buang masa la mcm tuh...lain la kita tak boleh nk tackle lagi subjek tu..so, jgn amik risiko..drop je dlu..entah la..terpulang pd diri kamu..

makcik lidey said...

hihi... kelas sy skg tgl 8org sj yg still amik this subject, including me. alhamdulillah...i'allah sy akan cuba yg terbaik n besabau sja dengan si lec itu...
:)

guE nyE ciTer.... said...

aku taw sapa..
pn.mardiah kan?
dia mmgcmtu..
but de msanya dia ok..
ang sbr aje la k..
bykkan wat lthn..
kmi dlu pun xphm apa dia ajar..
tp try tnya mmbe2 yg phm..
stdy ngn dpa sket..
tu ja caranya..
n bykkan score PB..
insyaAllah final nnt leh lps..

lidey said...

thnx lalink :)