Friday, July 31

hari pendaftaran yg x****X!

salamattt...
ini hari ntah xtau mau describe camna...untuk pengetahuan ampa suma (cei, mcm la ada orang yg baca bl0g aku nih) arini adalah pendaftaran masuk balik untuk menuntut ilmu. rep0rt kerja... baru siap tadi pukui 3am++. which means semalam aku hampir xtid0q. rilex beb. obvi0us bagi mereka yg buat last minute. namun memang xsangka la bleh siap. kaw nak kira, lam kelas memang aku ja satu2nya p0mpuan tunggal yg xsiap rep0rt! pagi tadi, siap xprint. kalut cari printer la. merata aku p. habis berisi kembali minyak m0t0.suma orang mesej cari aku. yala pendaftaran tutup kul10.30. guess what? aku sampai 11.30!
b0leh saja aku mudahkan kerja aku. tumpang umah member2 print. tapi aku xmau susah orang yg xterlibat. lewat siap rep0rt itu salah sendiri. xperlu aku susahkan orang lain dengan masalah aku. namun yg aku agak terkilan time aku p tempat keja lama. macam besa, kena maki. ada aku kesah??? i'allah aku xkan jejak kaki sana lagi. biaq arini yg terakhir!
sib baik aku sampai tempat uh dituju lewat. suma medical checkup utk uncle virush1n1 dah habis. namun imagine, kena tinggal m0t0 kat luaq n naik bukit sengs0rang! sampai ja aku punya jabatan, lesap suma lec 0n duty... pusing2 dengan termengah2, jumpa lec jabatan aku duk lepak. tersengih2 la aku. dalam hati memang agak c0nfirm aku kena hamun. tapi syukur, dia juz cakap
kedai dah tutp la lidey. hang mai pukui bapa. orang tutup 10.30. nasib hang lah

aku? c00l ja. aku blah dari situ. dia xmaki aku p0n da cukup baik. dia tu, sapa xkenai. kaw s0und orang, satu dunia bleh dengaq(over) tapi xsangka pulak dia tau nama aku. inilah akibatnya jadi budak buas. hihi. sib baik el0k aku nak kuaq dewan jek, jumpa lec aku yg incharge, kenala bising sat cuz lewat. tapi aku dah xpedulikk suma tuh.
kaw tadi teng0k aku dressup memang lawak si0t. nampaknya aku ja xubah2 lagi. masih lidey yg dulu. dengan kasutnya, tudungnya, sweternya, begnya. apa aku pedulik. selagi xsalah aku pakai ja apa aku suka. tapi xdinafikan, juni0r memang usyar pelik ja. apa pasal? ha p la tanya sendirik. hahahaha. xpa kasik depa gerun sikit sama seni0r.
sampai kat jabatan nek keta (tu p0n pas b0dek lec aku untuk tumpang dia) akhirnya aku sampai. nak jalan sendirik? mampus jauh! kat sana macam besa, suma lec lama teg0q aku. aku sengih jala. apa nak kata lagi kan. cuma lec p0mpuan yg baru... pergghhhh kerek tahap arnab! arnab p0n xkerek cam depa! setakat baru grad jadi lec da nak kerek! memang aku bengang ah. imagine, pas aku setel serah rep0rt tipu aku yg xsiap tu n isi b0rang, lec aku s0h aku jumpa si lec baru nih. sii0t kerek. bahasa p0n xreti jaga depan student. xkesah la lagi. yg aku xbleh tahan tu ada la dia bagi ayat kerek kat aku 2,3 kerat. nak cita panjang pun bukan da orang baca kan. s0 aku ringkaskan cita, sebap aku hormat kat lec lama aku, aku diam&sengih ja. walaupun dia cakap dia xmu daftarkan aku, bla bla bla...
apa aku cakap kat dia? oke, xmau daftar n0 hal. n aku blah terus dari opis. ala akak 0ii, setakat lec baru macam hang sikit aku xheran la. kita tunggu teng0k ja isnin ni apa nak jadik! len kali mau kasik tau h0rmat orang kaw nak orang h0rmat hang!
sekian terima kasih

2 comments:

PrinCess AiK0 said...

Student engineering mmg sempoi.Dressing tak penting.Yang penting knowledges yg kita ada.Result exam kasik gempak.Saya dulu pun mcm cikLidey gak.Sempoi saja.T-Shirt+jeans menjadi kegemaran.Sem0ga kamu tabah k. N-Gine Rules!!!Jangan ambik kelas dgn lecturer kerek tuh.Sure dia kedukut markah.hehehe...

makcik lidey said...

haha... xie xie ni :)
kene tunggu teng0k es0klah apa akan jadi...
semuga es0k tidak berlaku yg bukan2...
hihi *yuhu*