Sunday, July 26

harry p0tter... 0h harry p0tter

assalamualaikum...
malam ni agak lambat aku p0st entry... ini adalah kerana aku baru saja sampai ke rumah... daripada klang, utk pergi men0nt0n wayang di JJ (kenapa ayat aku macam berbelit saja)
kapla aku jugak agak pening... ntah sebap apa, maybe cuz aku still xsehat macam selalu... 0h lupakan hal tentang aku yg xsehat ni. bila la masa yg aku benar2 sehat kan... hahaha hampir xpenah! s0 its n0t a big deal n st0p c0mplaining b0ut ur health la lidey! *yuhu*
alkisah
ini malam aku teng0k filem Harry P0tter-The Half Bl00d Prince...
kali ni punya mengisahkan tentang pembunuhan Dumbled0re oleh geng Dark L0rd, a.k.aV0lderm0lt... Drac0 Malf0y p0n terlibat sama tapi last2 Snape yg amik alih utk bunuh Dumbled0re...n rupanya dia jugalah Half Bl00d Prince yg dah jadi tanda tanya pada Harry P0tter&Gang lepas Harry jumpa buku kepunyaan Half Bl00d Prince... ada jugak watak baru dikenalkan iaitu Pr0fess0r ntah apa nama aku xtau eja. dia tu salah s0rang yg penting bagi Dumbled0re utk carik balik mem0ri berkaitan T0m Riddle, iaitu V0lderm0t, tentang apa yg terjadi...
h0ucr0x... itu lah benda yg perlu dicari Harry bagi memusnahkan V0lderm0lt... apakah benda itu jangan tanya aku, p teng0k sendirik *yuhu*
apa yg dapat aku katakan sebagai peminat Harry P0tter, kali ni punya cerita kurang semp0i. aku agak kecewa sketlah sebap ia xsehebat filemnya yg terdahulu. bukanlah xsy0k langsung... memang ada juga scene yg bes, tapi lebih banyak scene yg aku rasa xperlu...
dan... kebetulan depa da rumaja sekarang ni, s0 adegan kising mengising giat dijalankan... sehinggakan aku tepaksa paling muka. geram la geram.
imagine, aku yg p dengan kak aku ni bila teng0k scene camtu mungkin akan berpaling. budak2 yg teng0k akan rasa excited nk tau. kalau yg p berteman kekasih hati...
hahaha geram la sangat....

*p/s : xsabaq nk tunggu filem Harry P0tter yg seterusnya*

4 comments:

PrinCess AiK0 said...

Hah..btul..btul..btul..mmg tak best p0n citer dia kali nih.

lidey said...

cik aik0> agree... 0 cik aik0 da p teng0k yek... p dengan encik hitler ka... hahahahah *yuhu*

PrinCess AiK0 said...

Huhuhu..mana da p ngan incik Hitler.Dio bzzzz s0kmo.Saya kelih DVD saja kat umah.Transf0rmer p0n beh juga.Sudah teng0k kah?

lidey said...

bl0m... sy xminat transf0mers sangat...
tapi dengaq cita macam bes... i'allah nati nk kena beli dvd tg0k jugak ;"p