Friday, July 17

jumpa kawan lama

arini, abang aku terbang pulang ke kamp0ng halaman... terbang? apa abang hang ni superman kah lidey?0h n0 n0... naik kapai terbang lah! s0 disebabkan kat negeri aku yg c0mey (kecik) maka tiada ep0t buleh dibina... s0 ep0t paling dekat, Kepala Batas, Al0s Setar...
janji pukui4 naik terbang, s0 aku hapa lagi, dipaksa ibu kuar dengan awalnya... kuar lam 3lbih, nk dekat pukui4... bajet sampai sana da nk dekat pukui5, el0k la flight sampai kan...
s0 dalam duk pecut kelisahalusku di atas highway, tetiba mesej masuk...
"lidey, aku xnaik flight lagi, maybe delay sampai 5.45pm k0t"
haduyai, sungguh bagus mereka ini... aku da nk sampai baru mau bagitau kah. penat ja aku pecut 110-120km/j... sia2 sungguh merisik0kan diri+keta dengan mencil0k di sana sini. mungkin ini menjadi pengajaran bagi aku... pasni kena rilek arnab sambil memandu...
jam pink di tangan (kali petama lam hidup aku beli jam kaler pink) da tunjuk 4.40pm... s0 daripada aku nk melangut di ep0t, bek lepak kat masjid s0lat asar kan... s0 singgah la di masjid Jame' Al Shahab... lupa amik gamaq... terletak di tepi jalan kat trepic light sebelum trepic light terakhir untuk bel0k ke simpang ep0t kepala batas. sapa tau ini masjid?
lam 5.30 selesai s0lat+d0a, aku lepak sat lam masjid... tapi sunyi... ada muslimin kat luaq. untuk mengelakkan apa2, aku blah terus ke kereta la. xjadi lepak lam masjid sengs0rang. tetiba teringat akan s0rang kawan lama... yg memang lama xjumpa... terus ajak lepak...kami jumpa kat ep0t sebap rumah dia dekat ja ngn situ... alhamdulillah... ada gak yg buleh teman aku...

*mas, aku curik gamaq ang b0h lam bl0q*
ekceli beliau kira kawan angkat la. kawan p0n ada angkat? ini kerana beliau adalah kawan kepada kawan aku... aku hanya penah jumpa dia sekali ja 3tahun lepas... kiranya ni petemuan kedua lah... tapi alhamdulillah, dia sudi jumpa aku walaupun bukan kenal ngan aku sangat... petemuan kami buleh dikatakan best... kami sembang sampai abang aku sampai... lebih kurang pukul7... pas bagi f0n num&janji akan c0ntact lagi pasni, kami besalaman&bepelukan sebelum bepisah(cei macam cita hindustan pulak)
s0 aku p0n pulang besama abang aku&membalas dendam dengan drive 110-120km/j n0n st0p sampai ke rumah...baru dia tau! *yuhu*

2 comments:

HanisZashi said...

canteknya gambo dak sorg tuuuu..isk2..terharu lah....

lidey said...

yg kanan ker yg kiri...
hihi..
*yuhu*