Monday, August 3

hari ini vs h1n1

selamatttttttt~
alhamdulillah... syukur kerana hari ini aku selamat dari segala spekulasi buruk yg telah aku pikirkan pada hari sebelumnya (previ0us entry) sungguh xsangka!
aku sampai sana dalam 10am... agak ramai orang jugak kat luaq duk wat medical checkup tu. ini hari pendaftaran untuk student sem biasa... macam besa, kena pakin kat luaq pagaq. disebabkan kami ni seni0r (bajet 0tai) kami cil0k sesuka hati sampai pakcik p0lis 0n duty p0n pelik.
p0lis? dari mana datangnya p0lis? siap ada jeep p0lis? apa itu kem p0lis kah? 0h n0 n0~ ekceli aku p0n xtau apa pasal pakcik p0lis ada kat situ. mungkin pihak tempat aku mengaji tu mintak bantuan depa k0t.
pas daftar m0dul etc, aku terus jumpa lec utk daftar kemasukan aku yg tergendala last week. syukur. bukan setakat beliau t0l0ng daftar, kiranya suma telah siap disetelkan oleh beliau. rep0rt tipu yg aku buat juga berjaya aku amik balik. ingat nak p tambah ja rep0rt tu, tapi last2 suma aku rembat bawak balik. siap hantar nex week lagi. hahaha sungguh salahgunakuasa aku ni. kuasa? hang ada kuasakah lidey? perasan haha pedulikkan...sapa suruh incik supervis0r tu baik hati sangat. kan da terrrbuli ngn aku *yuhu* ala bukan selalu!
time balik, sekali lagi kami salahgunakuasa... kami tumpang saja lec yg nk kuar tuh. padan muka t0k guard kat luaq tu. mesti depa panasss dengan kami. haha. 0h ampa mesti xpaham apa yg aku cita ni kan. ekceli bef0re this aku memang ada kes dengan geng2 t0k guard nih. tapi xpayah la aku st0ry kat sini. 18sx eh! 18sg lah... hahaha. tapi itu suma cita dulu... la ni aku dah baik la dah baik. percayalah~
0h lupa 1perkara lagi... tadi time medical checkup, lebih kurang 30 orang student disyaki dijangkiti uncle h1n1... aku xsure kemana depa dihantar, yg aku tau, pihak kesihatan jugak da xmau terima mana2 pelajar dari ipt kami. mungkin depa cuba utk pahamkan pihak pengurusan ipt kami yg pusat pengajian itu perlu ditutup utk sementara waktu. usaha kuarantin yg cuba dilakukan xberhasil sebap ia xdikuatkuasa 100% s0 utk apa lagi simpan budak2 kat dalam tu. kesian kat depa la!

*p/s : kena berubah supaya dapat jadi c0nt0h pada yg muda*

2 comments:

PrinCess AiK0 said...

Hahaha..bagus2...berjaya2...
p/s:Study rajin2 nah.Result biar kasik gempak.Kalu mau tanya apa2 soalan ka(psl engineering),bley tanya kawe.huhuhu....insyAllah kawe bisa tulum.

makcik lidey said...

wahh... thanks al0t yek :)
tapi... ingat lagi ker... hihi *yuhu*