Friday, November 6

huh

time clas arab tadi, aku menjawab s0alan ustaz dengan sesuka ati (sebenaqnya xtau, s0 hentamla) n guess what? beliau bengang!:P terus dia bangun&tuliskan n0ta utk kami sebelum bertanya,
kamu sek0lah mana dulu?
aaa sek0lah s****b
xdak arab?
xdak
beh tu sebelum ni tau arab camna?
belajaq gitu2 ja
gitu2 camna?
dengaq2, baca2

........???
(terkebil2 bijik mata. terus sambung menulis di whiteb0ard)
ingatkan da settle. rupanya sebelum habis clas ditanya lagi. camna boleh minat utk belajaq arab. haduyai . s0 malas nak panjang cerita aku jawab ja, arab tu bahasa syurga. xpuas ati, ditanya lagi aku. aduiii apa la yg aku nk jawab...
sy memang suka belajar mana2 bahasa. sy memang suka belajar
habis tu camna sebelum ni kamu tau arab?
ntah, sy p0n xtau. dia tau sendiri. ntahla (sambil geleng kapla dengan kunfidennya)

bukan apa, sebap haritu time hiwar, cara lidey cakap macam orang yg memang ada asas kuat. tu yg saya pelik tu... (sambil rilek ja suma orang lam clas tu pandang aku. cesss)
(duhh apasal tanya banyak2 ni) sy belajar harfiah. tu ja *diam* ibu sy ajaq tiapkali pas s0lat baca quran. pas baca quran baca tafsir. baca harfiah. tiapkali semayang. s0 dari dulu sampai la sy buat camtu la. kadang2 ikut ibu p kelas harfiah. tapi harfiah tu untuk quran. bukan utk percakapan. s0 sy belajaq la bahasa arab pulak.
mak kamu? mak kamu keja apa?
xkerja
dia mualaf
***clas sunyi sepi***


*pasni senang hati mau study sebap dah xdak sapa mau assume aku budak sk0la agama. sy0k belajaq kaw orang tau kita ni jahil. sebap xpayah rasa malu utk tanya&tesalah jawab. ustaz p0n akan lebih tumpukan kita sebap kita xtau. ini baru best. haha*

2 comments:

Mr.Chenta said...

hehehe

senang je kalau orang tanya kita tau arab ke tak

baca je la fatihah
wakakaka

lidey said...

haha betui2...
cara yg baik tu :P