Sunday, February 1

malas?

assalamualaikum... hahaha...
macam besa, kali ni aku nak cita pasai malas atau orang utara cakap,segan. penah dak di kalangan ampa yang ada adek badek ngan orang yang penyegan?? paling mudah abang, kakak @ adik?
alkisah...
allahuakbar2...(azan subuh daaa)
c lidey ni p0n bangun lah dengan kemengantukan yg amat sambil mata tetutup...p amek wuduk seterusnya mengerjakan s0lat fardhu subuh(bagus2)selesai salam kanan&kiri...selesai d0a&zikir...zupppppppppppp...lesap
rupanya da tebungkang balik atas katil.(bagus ke?)hilanglag c lidey ke alam mimpi...sehinggalah...
jam kat dinding umah dia menunjukkan kui 11 ataupun matahari da berada tepat tas bumbung umah dia... barulah telihat kelibat c lidey di bawah selimutnya sedang mengeliat... namun kengkadang jika ada mimpi yang terlebih indah...mungkin akan besambung...2pm...3pm...
bila da tejaga, c lidey akan kuar dari bilik terhuyung-hayang(mamai la) pusing satu umah lu tengok. kaw perut xlapar, ruang tamu jadi singgahan seterusnya...teng0k tibi la...kaw lapa...dapuq lu jadi singgahan. pas da bantai bepinggan2 nasik, dikelingnya lu jam d dinding. kaw awl g nk sambung tid0q...kaw da lewat kena mandi&siap untuk s0lat z0h0r...
pas s0lat... kaki akan melangkah kedepan umah untuk sambung teng0k tibi. rancangan pilihan, 'adik di9' (dia ni budak2 ka da tua?)dan...begitulah seterusnya sampai maghrib. bila malam...c lidey ni akan banyak spent time besama bantai2 busuk dia yg tecinta...sambil men nset...(&tekini dia suka serve intenet cuz dia baru beli br0dband)sampai mata dia rasa ngntuk...&selepas dia pastikan 'isya&maghribnya sempurna... belayarlah dia sekali lagi....(tid0qlah maksud dia!)
s0, amacam...? berapakah tahap kemalasan&keseganan c lidey ni? sapa c lidey ni?
anda tentukan! ;"p

1 comment:

~akuni~ said...

Malas tahap gaban!