Wednesday, March 16

lidey si bibik

ada orang panggil aku bibik
sebap aku buat part time cuci rumah orang

agak kecik hati.
sebap yang panggil aku camtu classmate
kalau tuan rumah o bos panggil aku tak kisah

mungkin kerja aku ni digelak orang sebap tak sempoi

kengkadang rasa macam nak maki ja.
pakai duit loan. pakai duit mak bapak. boleh la gelak kat aku ni.

tak pa.

bagi aku.
malu lagi orang da umur 20++ makan duit mak bapak. makan duit loan. tapi buat kaya macam duit tu dari poket sendiri
*statement ini hanya untuk mereka yang berkaitan saja. aku tau bukan semua ada perangai ini macam. cuma segelintir saja yang ala-ala lupa mana bumi dipijak*


tak pa.

panggil ja lah aku bibik ka hapa ka.
janji aku tak mintak duit orang. tak pinjam duit orang.

tapi pelik jugak. lekeh sangat ka jadi tukang cuci? sampai mak bapak aku pun disangka keja tukang cuci jugak. apa orang miskin ja ka boleh jadi tukang cuci??? pastu buat tekejut bila tau pekerjaan mak bapak aku. pekerjaan kakak&abang aku. so what kalau depa banyak duit pun???

nak duit banyak cari sendiri. bukan harap mak bapak. bukan harap kakak&abang. depa pun ada komitmen depa sendiri.

tak pa. pendapat orang tak sama. cara hidup orang pun tak sama. nama pun hidup.
bagus jugak bila dapat tahu pandangan orang lain.

pasni aku kena paksa diri senyum jugak bila dapat panggilan camtu.
sessh0

4 comments:

FizA said...

sabar yunk..biar ja apa org nak kata..janji duit tu dr sumber yg halal..

EpoLįƒ¦Kunang2 said...

Rileklah adik tyiah..
bibik pun comel apa. ^^

lidey lim said...

fzah : betui tu... thanx :)

lidey lim said...

haha... tak mau. lepas ni nak kena tukaq bidang. keja kedai makan. mungkin lepas ni depa akan panggil sy "excuse me, waiter!" hahaha...